Föreningen Fokus folkets park kämpar sedan länge med ekonomin och parkens överlevnad.

Saken blir knappast bättre av att parkområdet vandaliseras gång på gång, säger ordföranden Christina Emanuelsson.

På onsdagen var det dags igen och nu stänger föreningen grönområdet och sätter upp skyltar att det är förbjudet att tillträda området.

— Vi har vittnen som berättat att fyra ungdomar på två mopeder kom hit och börnade på gräsmattan framför fastigheten och hällde ut motorolja. Sen sladdade de i den också så att hela väggen är nedstänkt av olja. Och oljedunken lämnade de kvar.

— Det var droppen. Nu tar vi fram kättingar och lås.

Händelsen är polisanmäld, berättar hon också.

Annons

— Men där var man inte så intresserad. Vi uppmanades i stället att sätta upp skyltar om att området inte får beträdas, säger Emanuelsson.

Gräsmattan till höger om entrén har också skador, men där syns spåren efter ett fyrhjuligt fordon.

— Vi tror att det är efter en epa-traktor och det ser ut som om sladdspåren också är dagsfärska, påpekar ordföranden.

På fasaden har någon kastat snus som fastnat. Tidigare klotter syns lite varstans, lekredskap är vandaliserade, belysning har förstörts och tidigare har någon också eldat i området. Det händer också att ungdomar springer på taket, berättar hon.

— Vi har det jobbigt som det är med ekonomin, så händelser som dagens strör salt i såren. Det är dessutom jättetråkigt eftersom vi ju vill att folk ska kunna vara här och trivas i parken.

— I fortsättningen kommer den bara vara öppen när vi är här.

Vad får det för eventuella konsekvenser för föreningens ekonomi?

— Klart det får konsekvenser, det drar ju med sig merkostnader för oss. Får polisen tag på de skyldiga kommer vi göra anspråk att de ska betala för skadegörelsen.

Programmet för hösten berörs inte av det inträffade, tillägger hon.