Det var den 18 februari 2015 mannen överföll en kvinna på Timmervägen i Södra Ryd. Genom att ta tag i hennes jacka drog han ned henne på golvet och när hon låg ner sparkade 30-åringen henne på höften och ena handen. Överfallet orsakade smärta, svullnad på vänster höft och vänster hand.

Den utsatta yrkar nu skadestånd på 15 000 kronor.

FAKTA:NMR

Nordiska motståndsrörelsen, NMR, är en nordisk våldsbejakande, högerextrem, rasistisk, an..

FAKTA:NMR

Nordiska motståndsrörelsen, NMR, är en nordisk våldsbejakande, högerextrem, rasistisk, antisemitisk, förintelseförnekande, militant och nazistisk organisation och ett politiskt parti. De vill genom en revolution skapa en nordisk nationalsocialistisk republik bestående av de nordiska länderna Sverige, Finland, Norge, Danmark, Island och eventuellt även de baltiska länderna.

Från och med juni 2016 finns det fyra grenar av Nordiska motståndsrörelsen. Dessa är den svenska, finska, norska och danska grenen. Dessa grenar var dessförinnan landsomfattande avdelningar såsom Svenska motståndsrörelsen.

Själv säger mannen att han inte minns något av händelsen eftersom han druckit mycket alkohol.

Överföll familj

Den 8 april 2016 var det dags igen. Den här gången attackerade han en kvinna som var ute och promenerade på Kilbacksvägen med sina tre barn. Han trampade kvinnan på foten och knuffade henne så hon tappade balansen, sedan sa han till henne "flytta tillbaka till det jävla landet".

Offret har begärt skadestånd på 10 000 kronor.

Åklagaren menar att motiven varit rasistiska.

Den 20 mars 2017 tas han på Nolhagavägen i Skövde efter att ha använt amfetamin och cannabispreparat. Åtalet gäller här ringa narkotikabrott.