För en knapp vecka stod Oliver Brandkvist hemma på gärdet och kastade boll med hunden Loke, en aktivitet de brukade sysselsätta sig med. När Oliver kastade bollen in i ett skogsbryn sprang Loke för att hämta den och kom aldrig tillbaka.

– Han har aldrig gjort något sånt innan så man blir ju orolig och misstänker att någon har plockat med honom. Det är därför det är så viktigt att det kommer ut ifall det är någon som har honom. Man läser om så mycket hemskheter, bara tanken på det får mig att rysa, säger Oliver.

Loke är en blandning av raserna alaskan husky och herdehund. Han är uppfödd på Olivers gård i Ulvåker och han brukar vara bärare på långa vandringar.

– Jag har haft honom i tre år. Han är snäll som messmör. Jag förstår inte var han skulle kunna vara. Hans mamma och pappa är här på gården och han vill aldrig vara ifrån dem. Det är väldigt konstigt, säger han.

Oliver har tagit till flera olika sökmetoder.

– Jag har gjort allt i min makt. Vi har flugit med drönare, sökt med spårhundar och skapat en Facebook-grupp. Det finns inte ett spår av honom, det är som att han gått upp i rök. Mitt hjärta håller på att brista.

Man har sökt med starka ficklampor nattetid och letat i övergivna byggnader och brunnar. Mängder av tips har kommit in via Facebook-gruppen.

– Man tänker att det väl inte kommer bli en stor grej men folk jobbar verkligen! De skriver till mig på Messenger och går ut i området och letar. Jag träffar ibland folk som är ute och letar, säger han.

Annons

Oliver är märkbart upprörd när han vänder sig till tidningen.

– Det är tufft. Att en hund kan betyda så mycket. Det är nästan så att man skäms. Jag är evigt tacksam för hjälpen jag får.

Om du sett Loke går det att skriva i Facebook-gruppen.