Varnhemssonen Oliver Verona Grönberg, som fyller 16 år i slutet av april, tillhör fortfarande Skara FC.

Men frågan är hur länge till?

Tidigare har han varit aktuell för Las Palmas och Midtjylland – men hetaste spåret just nu tycks vara Genoa, som fick upp ögonen för den svenske P15-landslagsspelaren under en cup i Italien med Midtjylland i höstas.

I början av november var han i Italien och provtränade med Genoa, med jämnåriga spelare samt med klubbens U17-lag. Han åkte då på en skada, men den var inte alls så allvarlig som det först befarades.

Nu är Oliver tillbaka i Italien och har gjort en läkarundersökning hos Genoa.

Annons

– Det har gått bra, han är frisk och allt är på topp. Men från det att det blir någon klar övergång är det ganska lång bit. Det finns inte ett avtal att ta ställning till, säger Olivers agent Fredrik Söderström, som själv har en karriär som utlandsproffs, främst i Portugal, bakom sig.

Jag har hört uppgifter om att Oliver har skrivit på för Genoa. Din kommentar till det?

– Det stämmer inte. Det är absolut ingenting klart. De är intresserade och har varit det ett ganska bra tag, men absolut inget klart.

– Han kommer att åka hem och smälta det här, så får vi se lite hur framtiden utspelar sig. Tanken är att han ska köra igång med Skara så snart som möjligt.

Enligt Fredrik Söderström är det fler klubbar som är intresserade.

Kan du nämna vilka?

– Det är ointressant i dagsläget, men en spelare av Olivers kaliber är givetvis många intresserade av. Det har utkristalliserat sig till några få som det står emellan.

Befinner du dig själv i Italien nu?

– Det har jag ingen lust att kommentera, säger Fredrik Söderström.

Tidigare har Oliver Verona Grönberg sagt till SkLT:

– Jag stressar inte utan tar den tid jag behöver. Det viktigaste för mig är att jag känner att jag väljer rätt om jag får chansen, säger Oliver som läser årskurs nio på distans.

Oliver är son till Francisco Verona, som själv har spelat på hög nivå med Las Palmas och därefter varit tränare i både Spanien och Sverige. I oktober tog han – ihop med Skövdekollegan Charbel Abraham – över Assyriska, men lyckades inte hålla laget kvar i superettan.

LÄS OCKSÅ: Hektisk sommar för Oliver