Det hade varit en ganska lugn dag. En sån där dag när man bara vill att det ska hända saker.

Till slut kastade jag in handduken klockan 16:52 och lämnade över till min kollega kliandes i huvudet över att hitta vinklar till morgondagen.

Jag bestämde mig för att gå ut och springa och låste telefonen när klockan stod på 16:57.

När jag sedan kom tillbaka efter löprundan en halvtimma senare satte jag mig plågsamt ner i trappuppgången och tog upp telefonen.

Notiserna var många.

Ett pressmeddelande låg i mejlen – inkommet 16:58.

Magnus Frisk hade sparkats av Skövde HF.

LÄS MER: Frisk petas – Andreas Larsson tar över

Hm, tänkte jag. Inte helt oväntat ändå. Vi hade diskuterat möjligheten att en annan röst skulle ta plats vid sidlinjen i kvalet mot Guif på redaktionen, men kom samtidigt fram till att vi inte trodde det skulle hända.

Eller jag trodde i alla fall inte det.

Jag trodde att Frisk både ville och skulle få chansen att rädda klubben kvar i den svenska högstaligan. Men här fick jag bara rätt på en av punkterna.

Frisk ville men fick inte vara kvar.

Än så länge är historien inte särskilt häpnadsväckande – med Skövde HF-mått mätt vill säga.

När jag läser pressmeddelandet från styrelsen blir jag chockad. Det står så här:

Annons

"Nuvarande huvudansvarig för A-laget blir entledigad från sitt uppdrag från och med 2018-03-22. Skövde HF vill passa på att tacka för det arbete som har gjorts för föreningen under säsongen."

Vänta lite nu. Säsongen?! Killen har ju varit så länge i klubben att han hunnit bli gubbe. Han nämns inte ens vid namn?! 24 år. Och detta är tacket han får? Jag går upp i varv.

LÄS OCKSÅ: Hela staben sparkades – 20 minuter innan träning

Några fåtal minuter senare har min flitiga kollega fått tag i Magnus Frisk för att höra hans syn på det hela. Det han förklarar är märkligt.

Hela ledarstaben fick reda på att de blivit entledigade 20 minuter innan träning – mitt under förberedelserna.

Ni kan tänka er den situationen blivande tränaren Andreas Larsson kom in till.

"Yes, tjejer, nu kör vi!"

Parodiskt om så var fallet, vilket låter högst otroligt.

Nå väl.

Att Skövde HF agerar så här mot en tränare och människa som tagit klubben till både SM-finaler, SM-guld och stabila tabellplaceringar är skakande. Det är ytterst oprofessionellt att inte på något sätt haft en dialog, som Frisk vittnar om.

– Jag tycker det är märkliga människor i vår organisation. Jag har svårt att se vad som försiggår, sa han till SN under torsdagen och fortsatte:

– Det har varit ganska tyst och lite aktivitet.

MISSA INTE: Handbollssverige rasar mot behandlingen av Frisk: "Blir ju ledsen"

Att det varit tyst och att laget inte vetat vad som försiggår i styrelserummen, verkar han inte vara ensam om att ha upplevt. Jag har själv pratat med spelare som yttrat att det kommunicerats dåligt, och lite, mellan klubbledning och A-lag.

Jag menar inte att spelargruppen ska få reda på allt som händer på kansliet men en viss dialog säger sig självt att man bör ha.

Känslan är att denna soppan inte kommer vara över på ett tag. För Skövde HF:s del gäller det nu att verkligen rädda – med betoning på rädda – sig kvar i SHE för att sedan börja om på noll.

Om man nu kan göra det?

De kan hoppas.