Sverige var det spelförande laget i matchinledningen i Arena Skövde, men Danmark stod för ett bra försvarsarbete som gjorde det svårt för Sverige att skapa speciellt farliga chanser. Precis efter att Danmark tagit en time out kunde dock Stefan Ostojic sätta 1-0 för Sverige. Hemmanationen fortsatte sedan att hålla boll, men drog också på sig fem frisparkar under de tolv första minuterna. En till hade gett en tiometersstraff för Danmark, men Sverige höll sig i skinnet och gick till pausvila i ledning.

Danmark - Sverige X-X (0-1)

Målen: 8:56 0-1 Stefan Ostojic, 24:00 1-1 Självmål, 31:25 1-..

Danmark - Sverige X-X (0-1)

Målen: 8:56 0-1 Stefan Ostojic, 24:00 1-1 Självmål, 31:25 1-2 Stefan Ostojic, 31:59 2-2 Adam Fogt

— Vi gör en riktigt bra första halvlek och spelar med mycket rörelse. Tyvärr drog vi på oss många frisparkar och fick slå av på aggressiviteten tidigt. Efter det fick vi mest spela av halvleken, säger Charbel Abraham.

Danmark bättre

Annons

Fyra minuter in i andra halvlek kunde Danmark kvittera när bollen gick via handen på en svensk spelare och in i nät. Målet gav danskarna energi och laget började pressa svenskarna hårdare än i första halvlek.

När klockan visade mindre än nio minuter kvar öppnade sig matchen. Först återtog Sverige ledningen genom ytterligare ett mål av Stefan Ostojic och 34 sekunder senare kvitterade Danmark genom Adam Fogt. Med drygt tre minuter kvar hade Sverige sedan en jättechans när Dan Mönell egentligen bara behövde lägga in bollen, men sköt utanför. Närmare än så kom aldrig Sverige, eller Danmark som hade en jättechans med två sekunder kvar. Matchen slutade 2-2.

— Jag tycker att vi är mycket bättre och borde ha vunnit, men det där sista lilla saknades säger Sveriges tvåmålsskytt Stefan Ostojic efteråt.

Skövdespelaren Sargon Abraham brukar göra mål i landslaget. På onsdagskvällen blev han dock mållös.

— Jag har två lägen som ska var mål och i en sån här match har man inte råd att missa dem.

På fredag spelar Sverige mot Finland i Jönköpings Idrottshus.