Ett nytt parti, Alternativ för Sverige, har bildats av personer som varit framträdande i Sverigedemokraternas ungdomsförbund och uteslutits från Sverigedemokraterna. William Hahne och Gustav Kasselstrand står bakom ansökan till Valmyndigheten om att registrera det nya partiet för val till kommunfullmäktige i Stockholm.

Det finns uppgifter om att partiet på sikt även har ambitioner om att ställa upp i Europaparlamentsval och riksdagsval, men man har inte ansökt om detta ännu.

Oskar Lindblom är invald i kommunfullmäktige i Skara för Sverigedemokraterna, men deltar inte längre i det politiska arbetet.

Annons

— Efter uteslutningarna av vissa prominenta personer och brytningen med ungdomsförbundet har jag inte varit där på ett år, säger Oskar Lindblom.

Oskar Lindblom menar att Sverigedemokraterna har blivit för liberalt, inte minst i migrationspolitiken. Han hävdar att Sverigedemokraterna "mer eller mindre accepterar Miljöpartiets asylpolitik".

— Det är höjden av hyckleri. De är så desperat sugna på att komma in i stugvärmen nu, då får principerna stå tillbaka, säger Oskar Lindblom.

Enligt Oskar Lindblom är det bra personer som står bakom Alternativ för Sverige och han skulle kunna tänka sig att engagera sig i partiet. Först vill han dock ta del av ett partiprogram.

— Det skulle kunna vara intressant för mig i alla fall, säger han.

Enligt Oskar Lindblom finns det fler personer i Skaraborg som är intresserade av att ansluta sig till det nya partiet.

— Jag är inte ensam om att tycka att det har spårat ur, säger han.