Efter fyra år som tränare för Somby valde Skövde HF efter den gångna säsongen att inte förlänga med Peter Johansson – som så småningom blev klar för Country.

Ny tränare i Skövde HF blir i stället Jerker Nyman. Nyman har tidigare tränat Skövde HF:s A-flickor och har varit tydlig med att han vill ha ett seniorlag.

"Skövde HF är väldig glad över att Jerker fortsätter att utveckla våra duktiga ungdomsspelare till att bli elitspelare. Nu i rollen som huvudansvarig för Somby/junior, vilket är en av de mest utmanande rollerna man kan ha i en elitklubb. Att ta steget mellan att vara en ungdomsspelare till att bli en seniorspelare på elitnivå kräver mycket och för att leda spelarna till denna nivå krävs kompetens, erfarenhet, tydlighet och en engagerad ledare. Allt detta får vi i Jerker", skriver klubben på sin hemsida.

Så här säger Nyman till Skövde HF:s hemsida om varför han tackade ja till Somby:

"Att få chansen att utveckla tjejerna till bra handbollsspelare. Att se spelare som jag varit med och tränat göra debut i SHE och se deras stolthet och veta hur hårt dom jobbat för detta. En förening med ett driv att hela tiden bli bättre. Alla fantastiska ledare som jobbar för att föreningen och spelarna ska utvecklas. Nu har vi alla också en vision 2022 att jobba emot".

Annons