— Extra årsmötet med fyllnadsval gick enligt planerna. Det känns verkligen skönt att ha fått in två nya ledamöter och tre ersättare, säger vice ordföranden Oscar Ternström.

Nu tar Ove Berlin och Anders Hedeen över två av de ordinarie stolarna i styrelsen. Ove Berlin sitter i fullmäktige och är enligt Ternström en "gammal klippa sen tidigare".

— Hedeen är nykomling och jag kan inte uttala mig om honom. Det är valberedningen som föreslagit honom. Jag har inte träffat honom, tillägger vice ordföranden.

Ersättarna blir Tommy Almgren, Anders Arvidsson och Jerzy Kuzier, uppger han också.

Hur har turbulensen i styrelsen påverkat förtroendet för er bland väljarna?

Annons

— Jag tror faktiskt att förtroendet inte påverkats eller jag vågar i alla fall hoppas på det. Det är över ett år kvar till val och nu ska vi visa att vi också kan bedriva politik.

Styrelsen har tidigare varit förtegen om vad turbulensen och stridigheterna inom styrelsen berott på. Enligt Anders Forsberg har det bland annat handlat om olika åsikter om hur styrelsearbetet ska ske.

Nu uppger Oscar Ternström att det också, och kanske främst, var placeringsordningen på listan till kyrkovalet som låg bakom meningsskiljaktigheterna.

— Det handlade om vissa individers vara eller icke vara på listan, förtydligar han sen.

Hur ser ni på Anders Forsbergs framtid i styrelsen?

— Det framfördes ingen kritik mot honom under extra årsmötet. Han var öppen om åtalet och gav efter mötet sin bild av det som hänt. Så länge han känner förtroende från oss och väljarna kommer han vara kvar, säger Ternström och fortsätter:

— Det hela är beklagligt. Forsberg är en stor tillgång för oss i styrelsearbetet och för Skara.