Nu har vi gjort oss av med de gamla mynten och sedlarna. Eller kanske inte. Bankerna ville ju inte ha dem. Kanske finns det en sådan bank?

Annons

Nu gäller det att få växla till de nya småsedlarna och mynten. Var? Om man har bank- eller betalkort kan man i alla fall få ut 200-lappar i uttagsautomaterna. Finns det 100-lappar också? Men sen då? Skall man gå till en affär och växla till mindre sedlar och mynt? Det tar tid för kunden och mest för den, som arbetar i affären. Bankerna ska ju inte hantera pengar längre. Inte de reella i alla fall.

Har man nu bytt ut alla myntinkast till klädskåp, bagageförvaring och toaletter? Man måste nog ha kvar lite gamla slantar också. De är dessutom mer lätta att skilja åt. De nya är små och har mycket liten text. Varför byta mynten? De blir inte så slitna som sedlarna.

Bössinsamlingar är knepigare nu. Man får skicka in pengar, ringa in dem, swisha in dem eller vika sedlar, så de går ner i myntinkasten.

Hur tänker man lösa växlingen i Skara? Blir det en automat för det också?

Man kan inte tvinga alla människor att skaffa betalkort. De går heller inte att betala med på alla ställen. De, som står på torg och säljer kan inte skaffa betalautomater för att använda en kort tid varje år.

Är det bara jag, som undrar över dessa frågor?

Gunilla