Den här gången får man ytterligare inblick i Kodjos ”räkmackeliv” där han berättar mer om föräldrarollen och sin livsresa. Med som support följer Thanos Fotas. Brott mot jantelagen 1.5 har enligt ett pressmeddelande premiär den 14 mars och kommer till Vara konserthus 9 april.

Fakta: Turnédatum

14/3 Uppsala – Uppsala Konsert & Kongress

17/3 Östersund – Storsjöteatern

18/3 Ume..

Fakta: Turnédatum

14/3 Uppsala – Uppsala Konsert & Kongress

17/3 Östersund – Storsjöteatern

18/3 Umeå – Väven

19/3 Skellefteå – Nordanåteatern

24/3 Falkenberg – Stålboms Konditori

25/3 Göteborg – Stora Teatern

6/4 Eskilstuna – Royal

7/4 Örebro – Frimis Salonger

8/4 Malmö – Slagthuset

9/4 Vara – Vara Konserthus

2015 var det tio år sedan komikern Kodjo Akolor gick upp på en standup-scen för första gången. 2015 var även året då han hade premiär för sin standup-show Brott mot jantelagen. Komikern och programledaren för Musikhjälpen, P3 Guld och Morgonpasset i P3 gav sig ut i landet med en helt ny humorföreställning om att vi faktiskt ska tro att vi är något. I mars gör han det igen, väcker liv i Sverige genom att ta Brott mot jantelagen 1.5 på turné.

– Jag har fortfarande kvar mitt motto att aldrig vara nöjd med det jag har och möter ständigt nya utmaningar som gör att jag fortsätter bryta mot jantelagen. Dessutom har jag fått fler barn, bara det skulle i och för sig vara värt en helt egen föreställning, men jag har valt att inkludera den biten också. Jag garanterar att föreställningen blir roligare än att titta på målarfärg när den torkar, hälsar Kodjo Akolor.

Brott mot jantelagen 1.5 innehåller tänkvärda iakttagelser och klassisk Kodjo-standup med högt tempo, vilda imitationer, skruvad vardagskomik och ett smittsamt glatt humör. Vi får följa Kodjos resa från student, plåtslagare, brevbärare och finanssnubbe till radiopratare och komiker, som i sig är ett brott mot jantelagen. Brott mot jantelagen 1.5 har premiär den 14 mars i Uppsala.

Kodjo Akolor är mest känd som en av programledarna för P3:s flaggskepp Morgonpasset i P3. I sex år har hans sprudlande humör, nyfikenhet och snabba tunga fått trötta svenskar att piggna till på morgonen och hösten 2014 röstades han fram till Stora radiopriset i kategorin Årets manliga programledare.

I grunden är Kodjo komiker och har sedan 2005 uppträtt på åtskilliga standup-scener runt om i landet. Han har också varit värd för P3:s humorshow Humorhimlen live fyra år i rad. I december 2016 ledde Kodjo Akolor för femte året i rad, och som även blev hans sista, insamlingsprogrammet och folkrörelsen Musikhjälpen. Kodjo Akolor har dessutom varit värd för den direktsända musikgalan P3 Guld i två år i rad.