LÄS OCKSÅ: Skara HK:s tränare anklagar HVT

Det var egentligen inte mycket som talade för HV Tidaholm inför derbyt mot Skara tidigare i vinter.

HVT kom dit med en hemmaförlust mot Team Kropps och tre veckors uppehåll i bagaget – Skara kom dit utan att ha förlorat en enda match. Men idrotten i allmänhet och derbyn i synnerhet är ju inte alltid logisk. HVT vann matchen i Sparbankshallen med 24–23.

– Vi hade diskuterat hur vi skulle möta dem och det vi hade kommit överens om utförde vi bra, konstaterar Patrik Andersson.

Men det finns ändå saker han hoppas blir ännu bättre i kvällens derby.

– Vi var för snälla bakåt senast och där måste vi bli tuffare nu. Vi gullade lite för mycket med några av deras spelare. Sedan måste vi sätta dit våra lägen. Vi skapade mycket fina lägen i andra och borde egentligen ha vunnit med sju-åtta bollar, men vi missade på tok för mycket.

Skara ligger just nu tvåa i serien – tre poäng före trean HVT.

– Jag tror att vi ska vinna alla matcher. Även om vi skulle möta Redbergslid skulle jag tro på seger – annars är det ingen idé att åka dit. Procentchansen känns som 50-50 men de har all press på sig. Om de torskar mot oss igen så ser det inte så ljust ut för dem att ta hem serien. Det är lite kniven på strupen för dem men vi har allt att vinna.

Skara kritiserar

I förhandssnacket i Skaraborgs Läns Tidning så är Skaratränaren Niclas Åhman kritisk till HVT:s agerande efter förra derbyt.

– Att mina spelare ska bli kallade för luder och idioter i samband med slutsignal har jag svårt att acceptera och förstå och det smärtar mitt idrottshjärta, säger han.

Vad tänker du kring det?

– Jag vet inte riktigt när det skulle ha inträffat. Efter matchen tycker jag mest att Skara hade fullt fokus på att gnälla på domaren. Men det kanske har skett och i sådana fall är det förstås inte okej. Men det var ingenting som jag hörde, säger Patrik.

Skaratränaren pratar också om HVT:s plan inför kvällens derby om att inte vara lika snälla.

– Jag vet inte om det går att smälla på så mycket mer egentligen. Herman (Henriksson) tränade inte på en och en halv vecka efteråt och var tvungen att åka in och kolla så att det inte var någon hjärnskakning. Jaja, vill de spela på det sättet så får vi se vad vi har för motmedel mot det, säger Niclas Åhman.

Hur det går ikväll vet vi inte. Men mycket tyder på att det kommer att bli en het match.