– Någon borde undersöka ekonomin hos Migrationsverket, men det har ingen journalist eller myndighet gjort. Nu tvingas vi istället stämma dem på mellan 70 och 80 miljoner kronor, säger Bert Karlsson till tidningen.

Företagaren anser sig inte ha något annat val.

– De försöker hålla nere kostnaderna och när uthyrarna inte får något gehör hos Migrationsverket vänder de sig till oss. Det kan säkert komma mer av den här varan från andra håll, menar Bert Karlsson.

Jokarjo ska enligt honom också ha detta reglerat i kontrakt med myndigheten.

– Det är Migrationsverket som gjort besiktningarna och jag har svårt att se att tingsrätten i någon större utsträckning skulle gå emot en statlig myndighets bedömningar, menar Bert.

Skadegörelse

Annons

I hyresavtalet menar advokaterna att Jokarjo AB under hyrestiden svarade för allt yttre och inre underhåll av Guöanläggningen. I samband med att avtalet sades upp hittade man vid besiktningen omfattande skadegörelse på anläggningen.

I stämningsansökan hävdar ägarna att det under hyresperioden förekommit stora brister i Jokarjo AB:s driftsansvar. Trots att det fanns ett förbud för de asylsökande att röka inne på hotellrummen tillät företagets personal rökning inne på rummen vilket resulterat i mycket omfattande rökskador på anläggningen. Detta har fått till följd att samtliga rum på anläggningen måste "röksaneras" för att kunna användas för hotellboende igen.

Lagade mat på rummen

Vidare hävdar man Jokarjos personal tillät att de asylsökande olovligen lagade mat inne på hotellrummen. Detta resulterade enligt stämningen i omfattande brännskador på golv i hotellrummen och inne i badrummen.

Listan på skador är mycket lång och den innefattar också lösa tvättställ, toalettstolar och skadegörelse på garderobsdörrar.

Därför krävs nu Berts bolag på mångmiljonbelopp.

Senast i går rapporterade vi på våra webbar om en stämning från Strömstad som med räntekrav innefattade 22 miljoner kronor. Men Bert Karsson säger precis som då;

– Detta är inget vi ska betala.