Läser du i appen? Klicka här för att chatta med oss från 09.00

Sedan 2012 har Skaraborgs Läns Tidning funnits på en digital plattform, först på webben men sedan också i en app. Detta har gett läsarna lokaljournalistik ett snabbare nyhetsflöde, fler bilder, samt längre texter och videoklipp.

Tillsammans med syskontidningarna Falköpings Tidning och Västgöta-Bladet blir SKLT nu först ut i mediekoncernen Hallpressens satsning på Premium. Det innebär att de som besöker SKLT på webben med ett digitalt abonnemang kan ta del av unik lokaljournalistik med reportage och nyheter som inte finns någon annanstans. För att få tillgång till det unika materialet krävs en inloggning på skaraborgslanstidning.se.

– Den här satsningen är ett steg för oss att se till att det finns god kvalitativ journalistik på de här orterna. Vi vill se till att vi ska finnas kvar så att de som bor här ska kunna ta del av lokaljournalistiken, så att de kan förstå sitt samhälle bättre, göra bättre val och påverka opinionen. Det är en demokratifråga, om inte journalistik finansieras så finns den inte, säger Patricia Svensson, onlinechef på Hallpressen.

Hon berättar att journalister kostar pengar och att det är upp till var och en att reflektera över hur viktig lokaljournalistiken är för dem.

– Vi finns på många orter och har regelbunden bevakning av kommun, region, polis och brott. Ska man täcka upp det vi gör så måste finansieringen vara bredare.

Satsar på granskande journalistik

Annons

De som blir Premium-kunder kommer dessutom att kunna ta del av Hallpressens nya satsning på granskande journalistik.

– Vi jobbar just nu med en ganska så ambitiös satsning på granskande journalistik och har format ett nav av journalister som ska fokusera på granskande artiklar och fördjupningar. Jag tror att de som har tjänsten Premium kommer att se många exempel på det här.

– SKLT satsar på att granska och gräva och det är någonting som vi kommer att fortsätta med i ännu större utsträckning, och det materialet kommer att vara unikt för dem med tjänsten Premium, liksom personporträtt, fördjupningar och annat unikt material, säger Sandra Skeppar, samordnare på SKLT, och berättar att raka nyheter och händelser även i fortsättningen kommer att vara tillgängliga för alla på webben eller i appen.

Premium är gratis för dem som har en prenumeration av papperstidningen. För övriga kostar tjänsten 99 kronor i månaden – den första månaden kostar dock bara en krona, så att fler ska få prova på tjänsten.

De som prenumererar på SKLT Premium kommer även att kunna ta del av allt Premiummärkt material i Falköpings Tidning och Västgöta-Bladet, både på webben och i apparna.

– Jag tror att våra läsare ser vikten av att ha en lokal tidning även i framtiden, och att man värnar om att få de lokala nyheterna på ett snabbt och smidigt sätt. Jag hoppas att våra trogna läsare på webben även ska förstå att kvalitetsjournalistik måste kosta, säger Sandra Skeppar.

Så gör du som redan är prenumerant för att aktivera ditt konto och komma åt Premium-materialet.

Så blir du premiumkund/våra olika paket.

Här får du mer information om Premium.

Så skaffar du Premium

För dig som redan har en prenumeration på tidningen: gå in på hemsidan, tryck på Logga in..

Så skaffar du Premium

För dig som redan har en prenumeration på tidningen: gå in på hemsidan, tryck på Logga in i menyfliken och följ anvisningarna.

Du som inte har någon prenumeration behöver teckna en för att kunna ta del av Premiuminnehållet: Klicka på en Premiumartikel och följ anvisningarna, gå in på vår prenumerationssida eller kontakta kundcenter på 036-30 40 40 eller kundcenter@hallpressen.se