På första lägerdagen stod handboll, innebandy, friidrott och bad på Vilanbadet på schemat. En fullspäckad dag, precis som resten av lägerveckan.

Under veckan får deltagarna testa på bland ishockey, graffitimålning med konstnären Dano Wilhelmsson, fotboll, frisbeegolf, scouting och träningspass på Hälsostudion. Veckan avslutas med ett besök på Skara sommarland.

— Det är liksom sådant här man skulle vilja ha gått på när man själv var barn. Jag tror att vi har fått en bra mix av aktiviteter, för det är mycket bättre med anmälningar i år, säger Carl-Johan Kling, projektledare.

Bland deltagarna kommer många från Skara kommun med omnejd. Skara Multicamp hålls även vecka 26, då får barnen också möjlighet att prova ponnytrav.

Många av Skaras föreningar är med och gör Skara Multicamp möjlig. Bland annat Skara HK som håller i handbollsträning, ledare från Istrums SK som lär ut friidrott, Charlies teater som håller i teater och Skara Schacksällskap som lär ut schack. De mesta av intäkterna från lägret går dessutom tillbaka till föreningarna.

Annons

Lägret kan också ge nya utövare till föreningarna, som efter att ha testat på till exempel friidrott vill fortsätta med det.

— Lite tanken med Multicamp är att prova på olika sporter och hitta sin idrott, säger Carl-Johan Kling.

— I slutändan vill vi att Vilans fritidsområde används till mer. Att allt är såhär samlat gör området speciellt. Idag hålls det över 100 läger per år på Vilans fritidsområde, främst hockey och simning, men det skulle kunna bli mer.

Även elever från Axvalls fritidsledarlinje och feriepraktikanter finns med som ledare under lägret. På lördagen fick Jennie Wennerdal, Gentiana Sadrin och Arafo Beker gå en ledarskapsutbildning genom SISU och nu får de använda sina nya ledarkunskaper som ledare för Skara Multicamp.

— Det är ett väldigt kul jobb, säger Jennie Wennerdal som inte tvekade när hon fick frågan om hon ville ha detta som feriepraktik.

Jennie, Gentiana och Arafo spelar fotboll och blev utvalda till att vara ledare under lägret.

— Det är roligt och lärorikt, vi lär oss att bli bra ledare, säger Gentiana Sadrin.