Nomi Bontegard har tagit musik-Sverige med storm. Hennes cover av Whitesnakes Love ain't a stranger är den mest sedda på goselfmade.com där musiktävlingen Self Made avgörs.

Tävlingen är skapad av Aviciis tidigare manager Ash och visas nu på fredagskvällarna i Kanal 5. Tanken är att hjälpa unga musiktalanger i landet att utvecklas som artister, men också hjälpa fram nya stjärnor.

Annons

En sådan tycker produktionen att de hittat i Varnhemstjejen Nomi Bontegard, som även fått stöd från andra framträdande musikprofiler. Bland annat har Kishti Tomita från Idoljuryn hyllat henne och delat en av Nomis låtar med kommentaren "Lovely".

I Self Made är det besökarna på sajten som bestämmer vilka deltagare som går vidare och även om Nomi tidigare haft ett massivt stöd har hon nu halkat efter. Inför den avgörande finalen, dit de tre med flest röster går vidare, ligger Nomi på sjätteplats. Hon har i skrivande stund drygt niotusen röster och behöver knappt tretusen till för att gå om den tredjeplacerade.

Nomis mamma Petra Bontegard hoppas att Skaraborna kan hjälpa till att rösta på "sin artist".

— Det här är sista chansen för Nomi. Hennes konkurrenter har fått hjälp av boende på sina hemorter och det vore kul om Skaraborna kan rösta på Nomi.

Röstningen avslutas i kväll och på Self Mades sajt kan man följa hur det går timme för timme. Mer om tävlingen förklaras i klippet ovan.

LÄS MER: Två Skaraborgare vidare i tävlingen

LÄS MER: Nomi klar för tv-sända finalen