Under onsdagen fick eleverna i årskurs 5 på Norrmalmskolan en trevlig överraskning. Mitt i lektionen kom Ulla-Britt Hagström och Philip Segell från föreningen Skövde Lokala Trafiksäkerhetsråd, LOTS, in med en stor check.

– Vår förening ska läggas ned och vi vill skänka restkassan till er trafikutbildning. Kan ni gissa hur mycket pengar det är? frågade Ulla-Britt Hagström de församlade eleverna.

– Tusen kronor, ropade någon. En miljard, föreslog en annan, betydligt mer hoppfull elev.

– Nja, det är mer än hela Skövde kommuns budget. 35 000 kronor får ni till utbildningen, sa Ulla-Britt, varefter hon och Philip Segell fick en stor tackapplåd från eleverna.

Elevrepresentanterna Filip Berglund, Victor Aphran, Tilda Stam och Novalie Sandin tog emot jättechecken från Ulla-Britt och Philip, som också delade ut reflexer till samtliga 265 elever på skolan.

LOTS har verkat som en nätverksorganisation mellan föreningar för trafiksäkerhetsaktiviteter i Skövde. Det har handlat om att informera om och stödja trafiksäkerhetsaktiviteter i Skövde. Uppdraget har varit att särskilt beakta barns och ungdomars trafikkunskap.

– Då Skövde kommun anser att detta uppdrag sköts av kommunen, och då det blivit allt svårare att samla frivilligorganisationer, har beslut tagits att inte längre stå med personella och ekonomiska resurser för att stödja LOTS.

– LOTS avslutar därför sin verksamhet vid årsskiftet. Men vi kommer att bevaka att kommunen sköter trafikutbildningen på skolorna också i fortsättningen, lovar Philip Segell och Ulla-Britt Hagström.

Annons