Utmärkelsen gick förra året till Barbro Olofsson för sitt oförtröttliga engagemang med att sprida hon kunskap om kultur- och skolstaden Skara via bland annat sina stadsvandringar. Dessförinnan har bland andra Margareta Kraepelien Lundh fått den för sitt ideella engagemang, inte minst med pensionärsgymnastiken, som sprider glädje i såväl Skara som i och andra delar av världen. Även Egon Nygren har fått motta utmärkelsen för sitt engagemang inom fotbollen i Skara.

I år blir det tredje året i rad som utmärkelsen delas ut i samband med nationaldagsfirandet på Djäknescenen.

- Vi vill uppmärksamma någon som osjälviskt och utan egen vinning lägger ned tid och intresse för andra. Människor som ger av sig själva, säger Lions PO Damberg.

Annons

Det är läsarna som nominerar till utmärkelsen. Det kan handla om allt från stöd för utsatta eller hjälp till självhjälp, rammarna är vida.

För Lions del går tankarna inte minst till alla de människor som de senaste åren engagerat sig i alla de flyktingar som sökt sin fristad här.

- Det görs mycket i tysthet som många inte känner till. Det är viktigt att även de uppmärksammas, säger PO Damberg.

Även om man nominerat en person tidigare så går det bra att skicka in samma förslag igen.

Nominerar gör man genom att skicka ett mail till: red.sklt@vgt.se eller skriv ett brev och skicka till Sture Veghed (Lions), Sven Hofsgatan 15, 532 33 Skara.

Märk din nominering med "Skaras vardagshjälte 2018".

Sista datum att nominera är 27 maj.

Utmärkelsen kungörs från Djäknescenen den 6 juni i samband med nationaldagsfirandet.