Nio av kommunens tjänstemän, med kommunalråden och kommunchefen i spetsen, kommer att representera Skövde under Almedalsveckan i år. Kostnaden för resor och boende är 50 699 kronor och syftet är att "inhämta kunskap, omvärldsbevaka och nätverka".

– Så den där "rosé-bilden" är väldigt fel. för det är hög nivå på seminarierna där man kan fördjupa sina kunskaper. Dessutom är Almedalsveckan en bra plats för nätverksbyggande eftersom det är många viktiga aktörer samlade på ett ställe, säger kommunchef Tomas Fellbrandt.

Bland annat medverkar Svenska Industrikommuner som omfattar 21 kommuner runt om i landet.

– Och där vi är en medlem. Det händer ju mycket på området nu med digitalisering och automatisering. Kompetensförsörjning är också viktig och där har vi med Högskolan som bidrar till att göra Skövde till en intressant plats att etablera sig på.

Arrangemang med Västsvenska arenan och Volvo. står också på programmet.

Områden som ska bevakas speciellt i år är bland annat digitalisering, samhällsbyggnadsfrågor, infrastrukturfrågor, näringslivsfrågor, industrins framtid och omställning.

– Det gäller att fokusera på bestämda områden annars är det lätt att drunkna i all information, säger Tomas Fjellbrandt.

Ur delegationen från Skövde kommer Anna Gullstrand att hålla i ett seminarium på temat ”Hur skapas bättre och mer tillgänglig biblioteksservice genom samarbete?” Katarina Jonsson för sin del kommer att delta i en paneldebatt som arrangeras av Gröna städer. Dessutom kan ytterligare medverkan i seminarier och paneler som ännu inte är spikade tillkomma.

Annons

De som representerar Skövde i Almedalen i är är kommunalråden Katarina Jonsson och Ulrica Johansson, kommunaldirektör Tomas Fellbrandt, näringslivschef Ramona Nilsson, enhetschef Anna Gullstrand från Stadsbiblioteket, infrastrukturstrategen Jan Bremer samt från näringslivsenheten Peter Yström, Christian Johansson och Ann-Louise Eliasson.