Nordiska Motståndsrörelsen närvaro är nog det som man kommer att minnas av 2017 års Almedalsvecka! Aldrig tidigare har ett uttalat nationalsocialistiskt parti varit närvarande, ett parti som dessutom har politiska mandat i Ludvika och Borlänge. Nationalsocialismen kan inte längre förtigas eller förringas i svensk politik. De har kommit för att stanna!

Den andre segraren är Sverigedemokraterna. Partiledaren Åkesson började tala om folkhemmet, detta gör inte längre socialdemokraterna trots att det har varit deras politiska vision i årtionden. Det påstås ofta att Sverigedemokraterna har ett brunt förflutet.

Ja, kanske det.

Men skillnaden mellan Sverigedemokraterna och Nordiska Motståndsrörelsen är ju extremt stor. Att påstå att Åkesson och hans medlemmar är en slags förklädda brunskjortor är inte trovärdigt längre.

Förlorarna då, vilka är de? Socialdemokraterna, orkar inte partiledaren själv åka dit så blir det lite avslaget. Allinsen kan inte sägas vara vinnare, det verkar rentav knacka lite i samarbetet. Och Feministiskt Initiativ som på sätt och vis är Nordiska Motståndsrörelsens motpol i svensk politik orkade/vågade inte ens åka till Gotland.

Nationalismen segrade i Visby, det var en seger för de populistblå och de mörkbruna!

Henrik Andersson