Nicole jobbar just nu 75 procent på ett "vanligt" jobb, men lägger samtidigt mycket tid på musiken. Hon blandar skrivande av text och musik med inspelningar och spelningar i olika sammanhang och berättar att det är en stor bredd på engagemangen, både vad gäller plats och omfattning.

Hon har också mycket material klart som väntar på att släppas, men har ännu ingen exakt plan för när och hur det ska ske.

– Musikbranschen handlar mycket om tajming. Man ska inte bara slänga ut saker hej vilt utan det är mycket som ska stämma. Du kanske har en låt klar, men det kan ändå ta över ett år innan den släpps, säger Nicole.

Så när får vi höra en låt från dig i ett officiellt sammanhang tror du?

Annons

– Målet är att jag ska släppa något av mitt egna material i år, men jag kan inte säga någon tid eller vad det handlar om. Vissa samarbeten är lite hemliga men det finns ett ganska nytt sammanhang som jag tror kan bli fett.

Finns något som är typiskt Nicole när det gäller musiken? Känns det som du har hittat ditt eget uttryck?

– Jag kan inte säga rakt av att jag gör just den här typen av musik utan mitt uttryck ligger nog i min sång. Jag tror man hör att när jag sjunger så kommer det från djupet av mig själv. Och med hjälp av rätt producenter så hittar vi just nu mitt sound.

Har du en tydlig plan med din musikkarriär eller händer bara saker nu?

– Jag har en plan, men samtidigt är det mycket spontant som sker i branschen, med olika möten och sessions. Men det passar mig bra, jag är en spontan människa och älskar när det händer grejor spontant.

Med lite perspektiv på deltagandet i Idol, hur ser du på det nu?

– Idol är en fantastisk möjlighet som jag aldrig trodde jag skulle få vara med på, men samtidigt kan det vara en förbannelse. Man tror att man ska kunna glida med, men det kan bli tvärtom, att man måste kämpa extra hårt för att komma längre.

– För mig var det några steg framåt de månaderna, men sen var det några steg bakåt i min karriär i övrigt. Efteråt insåg jag att jag måste kliva fram igen för att visa att jag inte är Idol, utan något annat, säger Nicole Touma.