Skogsmulleriket på Billingen är ett projekt som pågått i drygt tre år. Den bärande delen i projektet är att skapa en slinga med små hus och ett spel kopplat till det.

Som värd för området står Friluftsfrämjandets kända figur Skogsmulle. Han presenterar också sina vänner Fjällfina, Nova och Laxe samt den lokala vännen Billingetrollet.

– Med Skogmulleriket på Billingen skapas det fantastiska möjligheter för barn och ungdomar att möta den svenska naturen. Tillsammans med Skogsmulle och hans vänner vill vi göra naturen tillgänglig för att alla. Att upplevelsen kan förstärkas med ett mobilspel är spännande och kan locka ännu fler barn och unga ut i naturen, säger Lisa Larsson på Friluftsfrämjandet.

Sponsrade

Projektet drivs av Billingen fritidsområde ekonomisk förening i samarbete med Friluftsfrämjandet och Next Skövde. Finansieringen kommer från Allmänna Arvsfonden och lokala företag i Skövde. Därtill kommer många lokala sponsorer som gjort projektet möjligt. Förutom husen utmed slingan har också en spel-app utvecklats i projektet. Besökaren som laddar ner appen får följa med Skogsmulle på äventyr runt sjön.

– Vi hoppas att Skogsmulleriket med husen, figurerna och spel-appen ska locka ännu fler familjer att besöka Billingen, säger Lotta Stigsdotter, destinationsutvecklare på Next Skövde och projektledare.

Hon fortsätter:

– Det känns extra viktigt att aktiviteten är tillgänglig för barn och unga både med och utan funktionsvariation och även med olika härkomst.

Annons

Skogsmulleriket invigs den 8 december av Skogsmulle själv tillsammans med Skövdes kommunalråd Katarina Jonsson. Alla husen är öppna och erbjuder aktiviteter och Skogsmulle, Fjällfina, Laxe och Nova finns på plats. Besökarna bjuds på krabbelurer och lingondricka. Kanske kommer även det skygga Billingetrollet att skymtas…