I Fornbyn fanns det tre scener med musik från flera olika kulturer och genrer, hantverksmarknad och mat, dans och lekar från bland annat Afghanistan, Syrien och Sverige.

Festivalen Come together var mycket välbesökt. Annie Beckman, en av arrangörerna, berättar att de hade 600 biljetter utskrivna. Redan kvart över tre var nästan alla biljetter slut, så de fick ordna fler.

Annons

— Det är helt galet, vi tyckte vi var optimistiska när vi hade 600 biljetter så det är jätteroligt. Vi håller på hela kvällen, så det känns lyckat redan nu, säger Annie Beckman.

För att även boende i Lundsbrunn skulle ha möjlighet att ta sig till festivalen i Skara hade arrangörerna bokat Lundsbrunnståget som åkte tur och retur.

— Det går nästan inga bussar från Lundsbrunn, så vi löste det på det sättet, säger Annie Beckman.

Läs mer: Lärarna som fick en resa för livet

Alla hade samma möjlighet att vara med på festivalen för inträdet var frivilligt. Allt eventuellt överskott kommer gå direkt till flyktinglägren i Grekland. Suzanne Melville i arrangörsgruppen var i vintras på Lesbos som volontär och var med i hjälparbetet. Festivalen var dels ett sätt att samla in till flyktinghjälpen och samtidigt skapa en mötesplats där nya och gamla svenskar kan träffas.

Läs mer: Krönika av Suzanne Melville om flyktingkatastrofen

Läs mer: Krönika av Suzanne Melville om de sanna hjältarna