Vi vet alla att vi står inför tuffare tider ekonomiskt, och många utmaningar och problem som måste lösas.

Skara har också unika tillgångar och möjligheter. Det är fantastiskt att få bo i en kommun som har ett universitet av internationellt topprykte, företag som levererar toppkvalitet i det lilla och internationell elitklass i det stora, lantbruk och landsbygdsnäringar i framkant, ett forskningsbibliotek och en teaterskola, ett rikt föreningsliv inom såväl kultur som idrott, unika kulturhistoriska miljöer och tusen år av utveckling att vara stolta över.

Hinder är till för att ta sig över! Vi är redo att i december trycka på startknappen för att bygga ett nytt särskilt boende i Skara, Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna ser fram emot att äntligen komma till skott efter att ärendet i drygt tre år dragits i långbänk. Istället för 300 miljoner i hyra till en privat ägare vill vi bygga, äga och utveckla Skaras egen satsning på våra äldre. Vi har en budget som redan tillåter gratis resor för alla pensionärer över 65, vi satsar på bostadsbygge, trygghetsboende, två förskolor och ett utbyggt Vilan i samarbete med klubbarna. Vi är glada över att det S-ledda styret sent omsider förklarat sig villiga att gå med på många av de här förslagen, det är bra för Skara.

Vi har också omprioriterat till omsorgen och skolan, drygt 10 miljoner i ren grundförstärkning. Det ger oss möjlighet att anställa fler lärare, hemvårdare och elevassistenter till exempel, och att göra verklighet av det största reformprogrammet för Skara som arbetsgivare på decennier.

Annons

Vi är redo att omedelbart samverka med polisen om att söka tillstånd för trygghetskameror, att sätta upp mer belysning, att jobba med fältassistenter som finns där ungdomarna är, när ungdomarna behöver dem.

Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna i Skara har ett gott samarbete, vi trivs med att jobba tillsammans, gläds åt varandras kompetenser och jobbar mot gemensamma mål med ömsesidig respekt. Vi betraktar våra profiler som en styrka som bidrar till nyanser och klokare perspektiv, vi välkomnar fler som vill ansluta sig till oss i en ny ledning. Vi ser nu ett S-lett styre i Skara där spricka efter spricka blir synlig. MCKD samarbetar för att vi vill samarbeta! Detta är viktigt för Skara.

Tillsammans kan vi nu börja jobba i ett Skara på väg framåt. Det är tillsammans och i samverkan vi kan öka tryggheten i Skara, handla, fika och gå på konserter i Skara, bidra till föreningsliv och utveckling i Skara och ta hand om varandra i Skara.

I ett tufft läge, kan vi välja att ha mycket att se fram emot i Skara!

Ylva Pettersson, oppositionsråd, Moderaterna i Skara

Val