På onsdagen besökte riksdagsledamot Sten Bergheden (M), tillsammans med Charlotte Nordström (M), regionrådskandidat samt Ylva Pettersson, oppositionsråd i Skara, Hushållningssällskapet i Skara (M).

– Sverige hör till världens främsta nationer när det gäller hållbar matproduktion Och i Sverige hör Skaraborg till de viktigaste lantbruksbygderna, berättade Hushållningssällskapets affärsutvecklingschef Christina Milen Jacobsson.

Christina Milen Jacobsson lyfte projektet Grön integration som har som syfte att landsbygden ska få del av utrikesföddas kunskaper, erfarenheter och intressen.

– Vi måste komma ihåg att landsbygdsutveckling handlar inte bara om att ta vara på landsbygdens oskattbara resurser, det handlar också om att utnyttja landsbygdsnäringarnas fantastiska innovativa förmåga, säger Charlotte Nordström.

– Jag driver konsekvent frågan om att äganderätten i Sverige måste stärkas. Strandskydd, länsstyrelsen och senfärdig behandling av tillstånd med mera får inte vara hinder för våra landsbygdsföretagare, säger Sten Bergheden.

– Vår kommun ska självklart ta vara på den lokala kompetensen och verka för att det ska vara enkelt och attraktivt att driva landsbygdsföretag i Skara, menar Ylva Pettersson.