– Utredningen går nu vidare med förhör och undersökning av det tekniska bevisningen. Vi väntar också på obduktionsprotokollet och fortfarande är vi ett väldigt tidigt skede av arbetet, säger Lars- Göran Wennerholm till tidningen.

LÄS MER: Experten:Det här utmärker en barnmördare

Han har tagit över utredningen efter Ylva Lundgren. Lars-Göran Wennerholm ledde utredningen av mordet på Skövdeflickan Lisa Holm som slutade med att Skaraborgs tingsrätt dömde en litauisk medborgare till livstids fängelse för mordet.

LÄS MER: Åklagaren i Lisa Holm-fallet berättar om tuffa tiden

LÄS MER: Fallet Lisa Holm i korthet

Den 9 oktober inledde polisen en förundersökning gällande försök till mord på en 3-åring i Lidköping, detta efter att barnet kommit in till Skaraborgs sjukhus med allvarliga skador.

Annons

Dagen efter, under onsdagen, dödförklarades barnet och rubriceringen blev istället mord. På torsdagen gick polisen ut med att en man blivit anhållen misstänkt för mordet.

På fredagseftermiddagen var ytterligare en person anhållen och blev förhörd i ärendet men släpptes senare.

På lördagen begärdes den 25-årige mannen häktad för mord och grov misshandel av ytterligare ett barn i familjen en 1-åring. Häktningsförhandlingen hölls i Skaraborgs tingsrätt där det beslutades att mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord. Nu har han alltså omhäktats på samma grunder.

25-åringen har hela tiden nekat till brott och det fortsatte han med under gårdagens häktningsförhandling.

Lidköpings kommun har också bestämt sig för att utreda saken eftersom familjen har haft kontakt med socialtjänsten.