Ulla Schmidt Dahlin är rektor på Billingsdalsskolan i Skultorp.

– Det är klart att vi måste. Det vore hemskt om det skulle hända något.

Rektorn har också varit i kontakt med sin kollega på Svärtagårdsskolan, som ligger i närheten och man har även lagt ut information på den gemensamma informationsplattformen som skolan har ut mot föräldrarna.

– Vi har beskrivit läget för det som inträffat, säger Ulla Schmidt Dahlin.

Allt började med ett inlägg på en sluten Facebookgrupp där en förälder skrev ett inlägg på tisdagen om att dennes dotter blivit stoppad av en medelålders man i en blå skåpbil. Mannen ska ha frågat flickan om hon ville följa med honom. Även skola och polis ska ha blivit informerade om händelsen. Dessutom meddelades att "polisen fått in fler ärenden av samma karaktär och samma bil".

Men enligt polisen finns ingen anmälan om händelsen.

– Vi har fått in tre, fyra samtal från media med samma fråga; om vi har en anmälan. Men tyvärr känner vi inte till någon sådan, uppger polis vid utredningsjouren.

Inlägget på Facebook har väckt starka reaktioner och blivit kommenterat.

Rektorn på Billingsdalskolan säger att skolan inte gjort någon polisanmälan eftersom händelsen inträffade utanför skolans område och därmed inte ses som en skolincident.

Annons

– Det vi har gjort är att vi ökat vår vaksamhet kring vilka som rör sig kring skolan. Att rätt personer hämtar sina barn och vi har även informerat elever i klasserna om att man inte ska följa med okända personer, säger Ulla Schmidt Dahlin.

Enligt henne känner alla på skolan till vad som ska ha hänt.

– Vi har gått ut med information om det här till flera klasser nu på morgonen. Vi har dessutom alltid rasttillsyn och vuxna ute och de spanar lite extra. Även när barnen står och väntar på bussen eller när bussen kommer på morgonen. Jag är trygg med vad vi gör från skolans sida.

Ulla Schmidt Dahlin förklarar att man håller koll på vad som händer precis utanför skolan, exempelvis om det åker en främmande bil fram och tillbaka på gatan, och även när okända personer kommer in på skolgården.

– Det är alltid någon som frågar vem personen är. I 99 procent av fallen är det en hantverkare eller just en mor- eller farförälder.

Läs mer: Polisen söker efter antastare