Den 22 februari kommer Jimmie Åkesson till Skövde. Bakom arrangemanget står SD i Skaraborg som utlovar en "unik möjlighet att träffa honom" men bara om man blir medlem innan den sjunde februari.

Josef Fransson (SD), riksdagsledamot, från Skövde, känner till träffen men kommer själv inte att vara med eftersom han har andra uppdrag då.

Enligt honom handlar medlemskravet inte om att det finns en hotbild mot Åkesson och att man därför vill ha koll på vilka som kommer.

— Risken för hot finns alltid mot kända personer. Men i det här fallet handlar det inte om det. Jimmie Åkesson gör många offentliga framträdanden, säger han.

Sverigedemokraterna har ökat sitt väljarstöd och är idag Sveriges tredje största parti. Här lutar det snarare åt att partiet vill knyta till sig fler medlemmar. Josef Fransson kan varken bekräfta eller dementera teorin.

— I så fall får det bli någon form av spekulationer från min sida och det är att många vill träffa Jimmie Åkesson, även de som inte har medlemskap i partiet så här finns det givetvis en växelverkan, säger han.

FOTNOT: Tidningen har sökt SD Skaraborgs ordförande Hannyah Jörtoft men inte fått kontakt med henne.