Det är företaget Food Folks som äger McDonald’s i Sverige som nu tar över restaurangerna i Ulricehamn, Falköping, Mariestad, Alingsås, Skara, Skövde City, Skövde Norrmalm, Lidköping och Vårgårda.

– De som var anställda när vi tog över får givetvis vara kvar, säger Henrik Nerell som är presschef Food Folks.

Relaterat: McDonalds i Skara, Skövde och Falköping kan få ny ägare

I samband med övertagandet uppgraderar McDonald’s restaurangerna för att modernisera och förbättra gästupplevelsen. Det innebär att gästerna kan göra sin beställning i sin egen takt vid en digital kiosk, maten lagas direkt på beställning och serveras vid bordet. En nyhet som redan är på plats är den flexitariska menyn där gästerna kan välja mellan kött, kyckling, fisk och vegetariskt i burgaren.

– Vi vill ge gästerna en bättre helhetsupplevelse med bättre mat och bättre service. För att kunna erbjuda bordsservering nyanställer vi på varje restaurang. Totalt söker vi omkring 200 nya medarbetare och vi har redan börjat rekrytera, säger Henrik Nerell.

Matsvinnet minskar

När maten i de nya restaurangerna görs på beställning minskar matsvinnet och därmed klimatpåverkan. I dag är matsvinnet på McDonald’s redan nere på 1,19 procent, men med det nya beställningssystemet finns potential att minska matsvinnet med ytterligare 20 procent. För att minska klimatpåverkan drivs alla McDonald’s restauranger i Sverige med 100 procent förnybar energi.

Annons

Bordsservering i Falköping

Den nybyggda restaurangen i Ulricehamn samt restaurangen i Falköping har redan det nya konceptet och har infört bordsservering.

Under november inför Mariestad och Alingsås samma service till sina gäster. Restaurangerna i Skara, Skövde Norrmalm, Lidköping och Vårgårda kommer att konverteras till framtidens gästupplevelse under 2019.

– Vi tycker att de här restaurangerna är viktiga, därför har vi gått in som ägare och investerar nu i fler medarbetare. Det här är en del i vår långsiktiga plan där McDonald’s ska växa i Sverige. Det innebär också att vi etablerar helt nya restauranger i Sverige de kommande åren, säger Henrik Nerell.

Läs mer: McDonald's kritiseras av polisen för smuts och stök

Läs mer: Livsmedelsinspektörer kontrollerade McDonald's i Skövde

Läs mer: Här invaderades McDonalds av flugor

Läs mer: Adrian nära att dö efter besök på McDonalds

Mat