Det blev ingen final för Villa Lidköping efter att Edsbyn vänt semifinalserien från 0–2 till 3–2. Men nu kan Villas stora framtidshopp Martin Karlsson lägga plåster på såren i form av utmärkelsen årets komet som delas ut av bandyförbundet tillsammans med Svenska Spel.

"Martin har utvecklats till en bärande spelare i Villa Lidköping, där han tar ett stort ansvar både offensivt och defensivt. Han var tongivande i Sveriges P21-landslag som vann VM-guld.", skriver förbundet på sin hemsida.

Karlsson själv är glad över priset men har fortfarande inte helt glömt seminfinaltappet.

– Det är kul att få bli uppmärksammad även om det svider att inte få spela SM-final. Jag hade hellre tagit SM-guld.

Annons

Efter att ha hamnat precis utanför den svenska VM-truppen och missat finalspel i ligan är revanschlustan stor hos Lundsbrunnskillen.

– De första två dagarna lämnade jag inte lägenheten utan satt mest hemma och var deprimerad. Nu så är det bara att bearbeta detta och leva som vanligt. Men när man tänker på det så blir man nedstämd. Det kommer kännas bättre när alla har spelat klart säsongen.

Vad tror du om finalen mellan Edsbyn och Sandviken?

– Jag tror Edsbyn tar det. Jag tror att de fasta situationerna kommer bli avgörande och där är Edsbyn riktigt bra.

Den andra kometen som förbundet presenterade heter Agnes Ögren och spelar också för Villa.

"Agnes är en fantastisk pådrivare som aldrig ger upp på isen. Hon är lysande lagspelare som hela tiden peppar och pushar sina medspelare både på och utanför planen.", löd förbundets motivering om Ögren som pristagare.

De båda spelarna kommer få sina utmärkelser på Bandygalan på Uppsala slott den 17 mars.