Mariette har bästa låten.

Jessica Andersson snyggaste showen.

Och Rolandz finalens mest humoristiska bidrag.

Men vinner någon av dem?

Det är långt ifrån säkert.

Istället lyfter oddsbolagen fram Benjamin Ingrosso, Felix Sandman, John Lundvik och Liamoo.

Trots en snygg ljusshow har jag definitivt inte fallit pladask för Benjamins bidrag "Dance You of". Men oddssättarna vet ju hur ni satsat era pengar om ni gjort det.

Vi får väl istället hålla tummarna för de två skaraborgarna Jessica Andersson och Robert Gustafssons alter ego Roland Jäverup i Rolandz.

Men jag måste hålla med Jessica om att ett finalfält förmodligen aldrig spretat så mellan olika genrer som det här. Ballader, schlager, rapp och calypso möter humorfantomerna i den värmländska dansbandsdriften "Fuldans.

Det gör också utgången mer oviss än på mycket länge.

Jessica har en snygg scenshow och ställer upp med ett bidrag som för tankarna till tiden då schlagers stod mot schlagers. Det är tävlingen enda inslag i den genren och sångerskan är mycket glad för att även publiken tog den till sig.

Annons

Hon har slängt kavajen på scenen i Friends arena och satsat på byxdressen designad av klädmakaren Lars Wallin.

Sämre kan det bli.

Rolandz får mig att le och egentligen tror jag att de struntar i hur det går på lördagskvällen. Låten gör ändå rejäl reklam för deras kommande krogshow och jag får en känsla att det är det viktigaste.

Frågan är också vad som skulle hända om det här bidraget skulle möta Europapubliken – jag tror inte att det skulle få röstningssiffrorna att skjuta i höjden.

Tvärt om.

Men kul är det.

Personligen tycker jag att Mariettes "For You" är det bästa bidraget och det känns som och det är hennes tur att vinna 2018.

Låten blir också bättre ju fler gånger du hör den på radio.

Men räcker det?

Det är bara ni vid telefonerna som vet.

Några som i alla fall inte vill gå till Europafinalen är Samir & Viktor.

Ärligt talat tycker jag att deras "Shuffla" inte hör hemma där heller, men skulle den trots allt vinna blir det en kollision med Viktor Frisks deltagande i den uppmärksammade tv-tävlingen Let´s Dance.

I går presenterade sångaren som en av deltagarna på en pressträff på Grand Hotell i Stockholm, sedan fick han snabbt skynda därifrån för repetitionerna på Friends arena.

Det är mycket nu, skulle man kunna säga.

Samanfattningsvis kan man dra slutsatsen att det är samma brist på tydliga vinnarkandidater som 2013 då Robin Stjernberg kraschlandade på fjortonde plats i Eurovisionsfinalen med "You".

Det gör också den här finalen extremt svårtippad.