Zonta International har världen över under 16 dagar mellan 25 november och 10 december en kampanj mot kvinnovåld, ”Zonta Says No”.

På Hötorget i Skara uppmärksammar Västra Skaraborgs Zontaklubb kampanjen med en utställning av ett par orangefärgade skor för varje flicka eller kvinna som anmält våld.

Zontarörelsen med runt 28 000 medlemmar i världen fyller i år 100 år. Man arbetar för att stärka kvinnans ställning globalt och lokalt genom information och olika stödprojekt, som t ex den mycket välbesökta konserten i S:t Nicolai kyrka i Lidköping den 16 mars i år, vilken inbringade nästan. 40 000 kr som gick oavkortade till de tre hjälpprojekten Zontas arbete mot barnäktenskap, Flickors skolgång på Madagaskar och Kvinnor i flyktingläger i Jordanien.

Västra Skaraborgs Zontaklubbs manifestation på Hötorget i Skara lördag 7 december, för att uppmärksamma våld mot flickor och kvinnor. De ställer ut 58 par orangefärgade skor, ett par för varje flicka eller kvinna i Skara kommun, som under 2018 anmält att hon varit utsatt för våld, enligt BRÅ:s statistik.