Rolf Warén har även varit lektor på Djäkneskolan.

Årets begivenhet hade också som syfte att fira Katedralskolans 375 år och det gjordes med tårta och kaffe på skolan. Gymnasiechef Anette Almqvist gjorde en historisk tillbakablick och visade runt på skolan.

Efter samlingen på Djäkneskolans trappa tog Barbro Olofsson med de djäknar som kommit på en guidad rundvandring i Skara.

Väl tillbaka på skolan bjöds det på konsert med stipendieutdelning i skolans aula där MV, DQ och OP sjöng. Ernst Carlssons stipendium gick till Elin Nicklasson och Tomke Schilling, Uno Bohmans musikstipendium delades ut till Viktor Andersson, anförare i Musikens Vänner och Alice Södervall, ordförande i Octo Puella.

Annons

Djäknedagarna är främst en dag för gamla djäknar, de flesta ettårs- och sjuttioårsjubilarer.

Dagen instiftades efter den sista studentexamen på skolan 1968 och drivs av en förening som förra året fyllde 100 år. Många återvänder årligen för att få vara med om Djäknedagarna.

På lördagen kom minst 200 personer.

– Det är en fantastisk dag då många av oss kan återvända till vår skoltid och höra MV, DQ och OP, minnas och det känns mer viktigt än någonsin idag, säger Marianne Persérius, ordförande för Skaradjäknarnas förening.

En av dem som kommit var Hjördis Frostenson, vanligen kallad "Kickan". På den tiden hette hon Ellgren i efternamn.

– Jag tog studenten 1950, jag gick ett enda år på skolan och kommer hit varje år. Det året har betytt så mycket för mig. Jag bor i Stockholm och har varit med i Skaradjäknarna i Stockholm i massor med år, säger Hjördis Frostenson.

Hon tillade att de gamla djäknarna blir färre och färre för varje år.

– Jag hoppas kunna få 70-årsjubilera.