Skaraborgs Läns Tidning

Annons

Här går Skaraborna till vallokalerna: ”Vi har haft ett väldigt tryck”

Här går Skaraborna till vallokalerna: ”Vi har haft ett väldigt tryck”

En strid ström av väljare tog sig under söndagen till Skaras vallokaler.
– Vi har haft ett väldigt tryck här sedan vi öppnade i morse, säger Sivan Karlsson, valarbetare i distriktet Varnhem-Eggby.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Politikernas svar efter ännu ett MP-avhopp

Samarbetspartierna S, V och MP i Skara uttrycker alla en form av lättnad över att miljöpartisten Malin Larsson nu lämnar politiken.
– I vårt samarbete har hon varit en belastning, säger Fredrik Nordström (S).

Uttalande efter ännu ett MP-avhopp

Miljöpartiets gruppledare i Skara uttalar sig nu om den kritik som framförs i Malin Larssons öppna brev - där hon samtidigt deklarerar att hon hoppar av alla sina politiska uppdrag i Skara.

Miljöpartisten lämnar politiken - läs hennes öppna brev

Miljöpartiets språkrör i Skara Malin Larsson fortsätter att rikta skarp kritik mot Skaras tidigare kommunalråd, men också mot sina egna partikamrater som inte vill samarbeta med alliansen. Nu kan hon inte längre föra partiets talan och lämnar därför samtliga politiska uppdrag. Läs hennes öppna brev nedan.

Lista: Här är alla som tar plats i Skaras nämnder

På måndagens fullmäktigesammanträde valdes alla de namn in som ska ta plats i Skaras nämnder och styrelser den kommande mandatperioden 2019-2022. Nedan finner du hela listan.

Talmannen tar över förhandlingarna

S-ledaren Stefan Löfven ger upp försöket att bilda regering, det meddelade han idag vid en pressträff.
Andreas Norlén mötte pressen på eftermiddagen där han meddelade att han inte tänker utse någon ny sonderingsperson.

Miljöpartisten lämnar med omedelbar verkan

Miljöpartiets ordinarie ledamot i barn- och utbildningsnämnden tillika vice ordförande Gunnar Sporrong avsäger sig sitt förtroendeuppdrag med omedelbar verkan.
Nu talar han ut om valtekniskt smussel i nämnden och samarbetsproblemen med ledningen under mandatperioden.

15 regionråd utsedda - tre från Skaraborg

Sverigedemokraterna tog strid om andre vice ordförandeposten i regionfullmäktige, men efter sluten omröstning valdes Magnus Berntsson (KD).
Ny regionstyrelse har valts och av de 15 regionråden kommer tre från Skaraborg.

Alex Bergström (S) fortsätter som regionråd

Alex Bergström från Falköping fortsätter som ett av fem regionråd för Socialdemokraterna.

Fler kryss än de flesta - Anders G är besviken

Bland landets mest kryssade - men ändå utan plats i riksdagen. "En besvikelse" konstaterar Anders G Johansson varken lovar eller inte lovar ett nytt försök om fyra år.

Ylva Petterson nytt kommunalråd

Nu är det klart. Ylva Pettersson ska leda de politiska arbetet i Skara. På måndagskvällen valdes hon till ny ordförande i kommunstyrelsen.

Många kvadratmeter för pengarna i Skara

Hur mycket bostad du får för pengarna varierar stort beroende på var i landet du är beredd att bosätta dig. En ny kartläggning från Svensk Fastighetsförmedling visar att är man ute efter en billig bostadsrätt så är priserna i Skara förmånliga.

Fängelse och skadestånd – domen fastställd för mordbrännare

Mannen satte eld på en lägenhet i Falköping. Senare samma natt greps han i ett hus i Karleby. Nu döms han till tre års fängelse samt skadestånd på drygt 550 000 kronor.

Unga misstänks för hets mot folkgrupp – lade ut rasistiska bilder på klassens snapchat

De båda 15-åringarna lade ut bilder och kommentarer med rasistiska anspelningar på klassens snapchatgrupp. Nu åtalas de för Hets mot folkgrupp.

Högskolan får miljoner från KK-stiftelsen

Under 2019 startar Högskolan i Skövde tre nya projekt inom sin forskningsmiljö INFINIT. I samtliga fall rör det sig om projekt som drivs i samverkan med näringslivet och där KK-stiftelsen är den huvudsakliga finansiären. Totalt omfattar projekten närmare 35 miljoner kronor, pengar som stärker både näringslivets och Högskolans konkurrenskraft.

Ett hinder undanröjt för E20:s ombyggnad förbi Skara

Det var ett stort frågetecken för Trafikverket när regeringens avgörande om ett överklagande om E20 förbi norra Skara skulle bli klart. Med tanke på det osäkra regeringsläget befarade man att det skulle kunna ta lång tid.
Men nu har övergångsregeringen tagit ett beslut om överklagandet, som avslås. Det innebär att ett hinder är undanröjt för ombyggnationen.

Toppolitiker i Vara oroas över ambulansneddragning

Varas oppositionsråd Gabriela Bosnjakovic (M) instämmer nu i den oro som bland andra Skaras moderata kommunalråd yttrat över kommande besparingar på ambulansen.
– Jag är djupt bekymrad av konsekvenserna. Det är oerhört viktigt och bra med en dialog på alla nivåer, där vi gärna finns med från Vara kommun.

Våldsam man gripen av polis: ”Misstänks för flera brott”

En man greps på söndagskvällen sedan han ska ha gett sig på en annan man och bland annat utdelat slag och sparkar mot dennes ansikte.
Händelsen inträffade i området Petersburg i södra Skara och mannen anhölls senare på kvällen.
– Den gripne misstänks för flera brott, säger Tomas Vänerfors, stationsbefäl vid Lidköpingspolisen i en tidig kontakt kring ärendet.

Centern saknades på manifestationen

Just hemkommen från dagens manifestation mot nedläggningen av ambulans i Skara är jag glad över hur många som ställer upp i Skara när det verkligen gäller.
Artikel 2 av 19
Politikernas svar efter ännu ett MP-avhopp
Tillbaka till startsidan