I torsdags kunde Skövde Nyheter berätta att Skövde HF och Magnus Frisk går skilda vägar efter säsongen.

Frisk riktade under fredagen skarp kritik mot styrelsen i en intervju med Sveriges Radio Skaraborg.

- Jag vill mer säga att det är ganska oprofessionellt skött, även om det är amatörer som finns i våra positioner i klubben, sa Frisk.

- Framför allt efter så många år i klubben, då bör man behandlas med lite större respekt.

Annons

Från spelarhåll uppstod en stor förvåning när det stod klart att Frisk ska lämna efter säsongen. Spelargruppen blev inte informerad om styrelsens beslut - i stället fick de läsa om det på Skövde Nyheter.

- Många blev arga, förbannade och irriterade. Hur tänkte styrelsen där? säger en spelare som inte upplever det som att spelargruppen står bakom beslutet.

Det låter inte som att ni vill få bort honom?

- Nej, verkligen inte! Många har kommit hit just på grund av Magnus.

En annan spelare, som även hon vill vara anonym, vill också behålla Frisk.

- Jag skulle kunna se en fortsättning med Magnus, ja. Jag tycker att han är en bra tränare. Han har ändå hållit på med det här i 23-24 år. Då kan man någonting och det är inte för inte som han har suttit där så länge heller. Det ska inte glömmas bort.

Samma spelare vittnar också om en oviss framtid där nästan samtliga etablerade A-lagsspelares kontrakt löper ut efter säsongen. Klubben har, enligt spelarna, inte heller presenterat någon plan inför framtiden.

LÄS OCKSÅ: Skövde HF:s sportgrupp ville behålla Frisk

- Om jag har förstått det rätt så tror jag att vi ska få reda på mer. Klart att folk funderar på vad som händer en själv och så där. Det är fullt normalt när man sitter på utgående kontrakt.

Även gamla Skövde HF-spelare har reagerat på beslutet. Fjolårets skyttedrottning Sara Johansson, som inför säsongen lämnade Skövde för danska Randers, skriver på Twitter: "Man tackar inte nej till Magnus Frisk, så är det bara. När han vill sluta, så slutar han".

Alexandra Roos, tidigare i Skövde men nu i Skara HF, skriver följande: "Skövde kommer aldrig vara sig lik utan Magnus. En ikon i vår sport och en av de tränare som gett mig mest i min individuella utveckling".