Tidigare har fyra länsförbund meddelat att de vill ha Ulf Kristersson som ny partiledare för Moderaterna. Han skrev även på fredagsförmiddagen via sin Facebook-sida att han står till valberedningens förfogande om det finns ett brett stöd för honom.

På fredagseftermiddagen dök ett nygammalt namn upp i diskussion då Moderaterna i Västra Götaland beslutat att de vill se Carl Bildt som ny partiledare för Moderaterna. Bakom beslutet står en stor majoritet, enligt förbundsledningen.

"Vi har haft en öppen och demokratisk process kring nomineringen av ny partiledare. Alla föreningar i Västra Götaland har fått komma in med sina förslag och trots den korta tid medlemmarna har haft på sig har vi fått stort gensvar och vårt beslut i dag är väl förankrat", skriver Ann-Sofie Alm, vice ordförande i förbundsstyrelsen för Moderaterna i Västra Götaland, i ett pressmeddelande.

Carl Bildt, som var partiledare för Moderaterna 1986–1999, statsminister 1991–1994 och som även var utrikesminister 2006–2014, har dock tidigare sagt att han inte ställer upp som partiledare på nytt.

Tidigare har förre försvarsministern Mikael Odenberg sagt att han ställer upp som kandidat till posten som partiledare för Moderaterna.