Seniortouren är öppen för alla damer över 30 år. Många ser tävlandet som ett sätt att få utmana sig själva i den ädla sporten. Andra har ytterligare ett mål och det är att samla på sig rankingpoäng för att efter genomförd tour få landslagsuppdrag i sin åldersklass.

Under säsongen spelas sju omgångar där även SM räknas in. Helgens arrangemang på Lundsbrunn GK var nummer två i ordningen och lockade 96 damer till start.

Inför tävlingen hade klubben arbetat hårt för att ge alla tillresta damer en upplevelse utöver det vanliga. Mjuka värden som ger mer skapades exempelvis med att klubben erbjöd gratis caddie. Ett uppskattat inslag som många anammade. Allt på ideell basis.

På rangen väntade proffsiga bollpyramider och vid start stod klubbens ordförande Richard Havmyr med mikrofon och ropade upp spelare till start.

Flertalet av damerna har sedan tidigare goda minnen från Lundsbrunn. 2015 stod klubben värd för SM och även då lyckades klubben nå sitt mål att skapa en härlig atmosfär. Givetvis fanns även den röda mattan utrullad.

LÄS OCKSÅ: Golf ett av många intressen för 92-årige Erling

Annons

Inför tävlingen har det arbetats intensivt med att få banan i topp trim under ledning av greenkeeper Mikael Svensson. Ett arbete som uppmärksammades av de tävlande. Greenerna lyftes fram som ett exempel.

Vinnare i D60 blev Ann Stahle, Falsterbo GK. Hon vann på 154 brutto. Enligt rekommendation från SGF (Sveriges Golf Förbund) spelar D60 en något kortare bansträckning. På Lundsbrunn GK innebar det att damerna i huvudsak spelade från orange Tee. Dessa rutinerade spelare visade sig bemästra banan på ett föredömligt sätt.

I D50 vann Lotta Redin, Kalmar GK. Slutresultat 153 brutto. I D30 vann Elin Ohlsson, Sölvesborg GK. Elin gick fyra över par och slutade på 148 brutto.

Nästa omgång spelas på Växjö GK den 1-2 juni.

LÄS OCKSÅ: Lovande säsong för Lundsbrunns golfklubb

LÄS OCKSÅ: Drabbade golfklubben stängde ute vildsvinen