24-åringen från Falköping fick sitt stora internationella genombrott vid sommarens VM i Frankrike.

För en månad sedan stod det klart att hon lämnar Piteå och allsvenskan efter att ha skrivit på för stjärnspäckade VfL Wolfsburg, som leder Bundesliga som just nu har vinteruppehåll.

I lördags debuterade hon för det tyska storlaget, i en träningsmatch hemma mot Werder Bremen, som i sin tur toppar andraligan.

Madelen Janogy, som fått tröja nummer åtta, byttes in efter drygt en timmes spel och redan efter två minuter assisterade hon Lara Dickenmann fram till 5–0 som också blev slutresultatet. Efteråt fick Janogy lovord på klubbens hemsida.

– Den första tiden har varit jättebra. Fast samtidigt kan jag ju inte språket så det har varit en omställning. Men jag har haft tur eftersom jag har bott hos Fridolina Rolfö. Hon har koll på allt här och har hjälpt mig väldigt mycket. Det är jag tacksam för, sa Janogy till Fotbollskanalen i fredags.

Annons

Madelen berättade i intervjun att hon haft en liten känning i baksidan den första tiden i Wolfsburg, men att hon nu på slutet har slutet kunnat träna för fullt.

I laget spelar även svenska landslagsmålvakten Hedvig Lindahl.

Till Portugal

Den här veckan åker Wolfsburg på en och en halv veckas långt träningsläger till Portugal där ytterligare två träningsmatcher väntar, mot FC Twente respektive FFC Frankfurt.

Den 14 februari återstartar sedan serien med möte mot tabelltvåan 1899 Hoffenheim på bortaplan.

I början av mars talar mycket för att Madelen Janogy får återvända till Portugal för årets första samling med landslaget. Turneringen, som i år fått ett nytt spelupplägg med åtta lag som gör upp i ett slutspelsträd, avgörs mellan 4-11 mars. Blågult inleder med möte mot Tyskland i kvartsfinal.

Madelen Janogy.
Foto: Anders Wiklund/TT

LÄS OCKSÅ: Maja Green lämnar LFK – klar för Janogys förra klubb

MISSA INTE: Janogys väg mot toppen – se 60 bilder från tiden i FKIK fram till nu