Djurhållningen på Aspö gård finns nu i en mindre skala och mer på säsong. Istället har Skövdebostäder valt att fokusera på samlingslokaler och mötesplatser. Två nya lokaler har byggts, utöver renoveringen av Gula Villan. Ombyggnaden påbörjades förra hösten och från den 25 juli går det att hyra lokalerna. Både privatpersoner och hyresgäster kan hyra de nya moderna, uppfräschade lokalerna.

– Man kan använda lokalerna för olika ändamål och aktiviteter. Till exempel, bröllop, stora fester såsom student -och midsommarfirande, föreläsningar eller yoga, säger Anna Bjerklinger.

– Det blir även en utökad möjlighet att fortsätta samarbeten med olika föreningar, tillägger Filippa Ydrestrand som är gårdsvärd.

Redan under onsdagsmatchen mellan Sverige och Schweiz hade hyresgäster hyrt en av lokalerna som kallas för Logen för att titta på matchen på den stora tv skärmen som finns inne på lokalen.

– Det blev verkligen en lyckad och uppskattad aktivitet, säger Anna Bjerklinger

Den andra nya lokalen kallas för Ladan som rymmer 65 personer och har en insyn till kornas ligghall.

– Det är tänkt att lokalerna ska vara flexibla, så att man lätt kan anpassa dem för olika behov och ändamål, säger hon.

Trots den stora satsningen på de nya lokalerna finns det fortsatt stora möjligheter att besöka gården, djuren och att nyttja de stora lekytorna. Anna Bjerklinger berättar om betydelsen av att ha djuren på gården.

Annons

– Vi tycker att Aspö gård och hela området är fantastiskt och att det är ett mervärde för våra hyresgäster och hela Skövde. Det är härligt att ha tillgång till en stadsbondgård mitt i centrala Skövde, därför har vi valt att behålla det i ett mindre format. Vi samarbetar med två bönder för att kunna ha djuren under säsong. Vi har många besökare på gården och regelbundna besök av skolor och förskolor, alla är välkomna hit, säger hon.