Svartjobb, semesterersättning, kollektivavtal... många unga vet inte vad som gäller när de jobbar extra under sommarlovet. Därför har fackförbundet LO tagit fram en lista på de viktigaste sakerna att kolla upp om man vill ha en rättvis och säker anställning.

Undvik otrevliga överraskningar

Checklista för dig som sommarjobbar

1. Anställningsbevis

2. Rätt ålder, rätt plats

3. Försäkringar

4. Semesterersä..

Checklista för dig som sommarjobbar

1. Anställningsbevis

2. Rätt ålder, rätt plats

3. Försäkringar

4. Semesterersättning

5. Skatt, jämkning och svartjobb

6. Lönebesked

7. Arbetsintyg

Källa: LO

För det första är det viktigt att ha ett anställningsbevis. Där finns all väsentlig information om arbetet. Men det är också på den punkten som det ofta slarvas.

– Många unga vet inte vad de tjänar och blir förvånade när de sedan får sin lön. Arbetsgivarna är otydliga och borde ge ut tydligare anställningsbevis, säger Mia Durys som under tisdagen startade sin informationsjobbsturné i Skaraborg på Hertig Johans Torg i Skövde.

För de som inte har fyllt 18 år finns det ytterligare saker att ha i åtanke. Man får till exempel inte jobba med farliga maskiner, kemikalier eller själv ha hand om pengar.

Annons

– Många har inte heller koll på att man inte får jobba natt om man är omyndig. Då krävs det ett särskilt avtal, förklarar Mia.

Tjänar inte på svartjobb

Vidare uppmanar LO att se till att man är försäkrad. En försäkring garanterar skydd under arbetstid men även till och från jobbet. Jobbar man svart så gäller inga försäkringar alls.

– Vi träffar ungdomar varje dag som jobbar svart, särskilt i glasskiosker och liknande. Då är det svårt att få några rättigheter överhuvudtaget, säger Mia.

Hon förklarar att det oftast är arbetsgivarna som åker dit om det kommer fram att man anställer svart, men har man otur kan man som anställd åka på en rejäl skattesmäll.

– Men vi är inga poliser. Vi vill bara göra ungdomar medvetna om sin situation, säger hon.

Kolla lönebeskedet

Rätten till semesterersättning är det lag på och ska ligga på minst 12 procent. Ändå är det många arbetsgivare som missar detta, berättar Mia. Semesterersättningen ska stå med i lönespecifikationen som LO tipsar om att spara, då den kan behövas till deklarationen.

Att slutligen också be om ett arbetsintyg där det framgår hur länge och vad du har jobbat med ökar chanserna till ett nytt jobb när det är dags att söka för nästa sommar.