Rubriken på föredraget var 2016-betraktelser från landsbygden. Det framfördes på Hornborgamål så publiken fick lyssna intensivt för att inte missa några av det färgrika språkets nyanser.

Annons

Niclas har blivit en stor användare av Ansiktsboken, ja Facebook, där han har mer än 3000 vänner eller följare, som får ta del av hans iakttagelser och upplevelser. Niclas är en entusiastisk fotograf med ett ibland eget sätt att välja motiv, som bilden på hästrumporna när han ville presentera sina två Ardennerhästar. Ljuset, i synnerhet morgon- och kvällsljus vid Hornborgasjön, är något som fascinerar fotografen Niclas Fällström.

Niclas är en opportunist, han tar vara på de tillfällen som dyker upp, som när han var med i TV-programmet Halvåtta hos mig och bjöd på maträtter baserade på lokala råvaror, från den egna trakten. Niclas är ju också Landsbygdsutvecklare i Falköpings kommun med målsättningen att fler människor på landsbygden ska kunna starta företag ofta baserat på lokala råvaror eller idéer. Rekoringen är ett exempel på landsbygdsutveckling och Rekoringen i Skövde är störst i landet.

Vad Niclas gör så uppmärksammas det i media, som när han gick ner 60 kg, till bara 100 kg, så var det ett stort uppslag i tidningen Land. När han vid ett tillfälle höll på att mjölka sina kor, vände sig till nästa ko i raden och famlade efter spenarna plötsligt insåg att han var på väg att mjölka tjuren, blev detta en artikel i Expressen. Tidningen hade sett om händelsen på Niclas ansiktsbok.

Ja, det var många händelser som Niclas har upplevt under ett år. Han är en storväxt man med ett öppet sinne och stort hjärta för både människor, djur och natur. Är det livet vid Hornborgasjön som gjort honom sådan eller…?