Ett år har gått sedan valet och klart är att Skara kommun står inför svåra utmaningar. Skola och omsorg dras med ett underskott på närmare 40 miljoner kronor. Alliansens budget har stött på både en och annan sten på vägen och debattklimatet i insändarspalterna har den senaste tiden varit hård.

Skaras toppolitiker har en hel del att reda ut, sett i skenet av vad som sas i valspurten för ett drygt år sedan. Hur blev det egentligen?

Nu möts kommunalrådet och oppositionsrådet för att göra upp.

I debatten deltar även vågmästarna i kommunen - Sverigedemokraterna. Ove Berlin (SD) får ge sin syn på partiets roll i Skarapolitiken. Den har ifrågasatts från den rödgröna oppositionen som är övertygade om att Skara inte består av tre block, utan av två.

Sverigedemokraternas Ove Berlin får svara på hur de ser på sin roll som vågmästare i Skarapolitiken och hur det egentligen ser ut med samarbeten med andra partier.
Foto: Jenny Åberg

Ekonomi, skola och trygghet står på agendan när politikerna nu möts igen - ett år efter valet. Du ser debatten live på skaraborgslanstidning.se onsdag den 11 september klockan 14.00. Debatten leds av Sandra Skeppar.

Se valdebatten för ett år sedan "vem ger mest pengar till skolan"?