Maj 2012 gjorde Skaraborgs läns tidnings webb premiär med nyheter sju dagar i veckan. Med nästan nio år på webben kan vi därför inte sammanfatta hela 2010-talet, men i alla fall nästan.

Vilka artiklar är de mest lästa? Här har du listan.

1. Försvunna 14-åringen hittad död

I en veckas tid 2018 pågick sökandet efter en försvunnen flicka i Götene. Sökandet fick ett tragiskt slut.

2. Fusket kunde kostat honom livet

2016 skrev vi om Adrian, då 13 år, där ett besök på McDonalds i Skara kunde ha slutat riktigt illa. Han beställde vanliga hamburgare, som han visste att han kunde äta med sin svåra mjölkproteinallergi, men fick två cheeseburgare där osten skrapats av. Då fick han allergisk reaktion, som hans mamma menade hade kunnat kosta sonen hans liv. Det ledde till en rad artiklar om McDonalds i Skara med kritik från fler kunder. Idag drivs restaurangen i Skara av en annan ägare än då.

3. Hunden Normas liv räddades av pengainsamling

Hunden Norma skadade ryggen allvarligt och ägarna ställdes inför ett val: Operera eller avliva henne. Med hjälp av en insamling i sociala medier fick Norma en operation. I artikeln från 2018 uppmanade ägarna allmänheten att ge bidrag när andra djur är i nöd.

Annons

4. Föräldrar rasar över slopad avslutning

2015 var föräldrar på Gällkvistskolan upprörda över att skolavslutningen flyttades från Skara domkyrka till Fokus.

5. Utan godkända pass

En artikel om somaliers situation i Sverige från 2015 lästes av många. Somalier måste vänta tre år längre än andra flyktingar innan de kan ansöka om svenskt medborgarskap, på grund av att somaliska pass inte är godkända i Sverige.

6. Bert: Så sparar vi 15 miljarder per år

En insändare från Bert Karlsson från 2015 fick stor spridning.

7. Polisens nya uppgifter: SD-politiker i buss inte beskjuten

2018 kom uppgifter om att en riksdagspolitiker för Sverigedemokraterna blev beskjuten i samband med en bussresa i Skaraborg. Ingen person skadades och enligt polisens bedömning hade inte händelsen något med riksdagsledamotens kandidatur att göra.

8. Polisavspärrningar i Skara

Polisen spärrade ett parkeringsområde av vid Kaplansgatan 2015. En försvarsanställd hade larmat att han blivit attackerad med kniv och polisen utökade området till Kaplansgatan efter larmet. Det visade sig sedan handla om falsklarm.

9. Nu stängs strippklubben

Strippklubben Mc Dragan's i Edsvära, mellan Falköping och Vara, läggs ner, det nyheten kom 2016. Ägaren tvingades också stänga sina fem strippklubbar i övriga landet.

10. Biskopens svar på SD:s öppna brev

"Svenska kyrkan är inte ett hot mot demokratin utan en del av demokratin!" Så inledde biskop Åke Bonnier sitt svar till Sverigedemokraterna som skrev ett öppet brev till honom när de inte fick hyra Flämslätts stiftsgård. Detta hände 2017.

Hot