Den 7 juni förra året mördare Nerijus Bilevicius 17-årige Lisa Holm i Skaraborg. Sedan början av juli har han avtjänat sitt straff på A-paviljongen i Norrtjäljebunkern. Där placeras flera av Sveriges värsta sexbrottslingar - ofta för att hotbilden mot dem bedöms vara så hög att de inte kan sitta bland andra fångar.

Annons

Nerijus Bilevicius verkar däremot ha hamnat i bråk i alla fall. Onsdagen den 5 oktober var han inblandad i ett fullt slagsmål mellan flera fångar, skriver GT. Tidningen har tagit del av kriminalvårdens dokument som upprättades efter bråket.

"Mot bakgrund av vad som kommit fram i ärendet finner Kriminalvården att det, för att syftet med utredningen inte ska äventyras, är absolut nödvändigt att Nerijus Bilevicius hålls avskild under utredningen", står det i dokumenten, enligt GT.

Lisa Holm-mördaren tvingades spendera två dagar i isoleringscellen. Men bara några dagar efter att han släppts så blev det bråk igen. Den 10 oktober placerades därför alla fångar på avdelningen i isoleringscellar. Den gången behövde fångarna bara sitta isolerade i en dryg halvtimme, enligt GT.

Nerijus Bilevicius har tidigare ansökt om att få avtjäna livstidsstraffet hemma i Litauen. Men han har inte fått gehör för sitt önskemål.