Det blev inget publikrekord på VM-deltävlingen i Höljes under helgen. Fjolårets publiksiffra på 51 600 kunde inte matchas, men nära var det.

De 48 350 åskådare som hade tagit sig till årets deltävling bjöds på en rafflande final där värmlänningen Sebastian Eriksson skrällde och vann före Kevin Hansen.

Bröderna Hansen fick en ganska tuff start på loppet men lyckades under det tredje varvet köra upp till en andra respektive tredjeplats.

Sedan hände det som inte fick hände för den äldre brodern Timmy som råkade ut för en punktering som därmed satte stopp för hans chanser att komma på pallen.

Bättre gick det för Kevin som till slut körde in på en andraplats efter att under det sjätte och avslutande varvet varit väldigt nära att köra förbi skrällvinnaren Eriksson.

Det återstår nu fyra deltävlingar innan slutvinnaren ska koras. Tack vare Kevins andraplats går han nu om storebrodern i totalen. Sex poängs försprång har han ner till Timmy och tjugotvå poäng ner till dansken Andreas Bakkerud som ligger trea.

LÄS OCKSÅ: Hansen nådde pallplats i Norge