IFK Skövde har bara vunnit en av de tio senaste matcherna. Och på fredagen kom alltså beskedet att klubben byter seniortränare till nästa säsong.

Enligt pressmeddelandet på klubbens hemsida har förändringen inget att göra med den senaste tidens sportsliga motgångar på planen.

Annons

– Hade vi vunnit nio av de senaste tio hade det förmodligen varit andra tongångar, tror Patrik Liljestrand, som dock inte säger sig vara allt för besviken efter beskedet.

Han fortsätter:

– Vi har haft en diskussion hela tiden, jag och Per (Andersson, ordförande), pratat om förlängning och inte. Till slut kommer man till en punkt där man vill ta ett beslut. Det är klubben som har tagit beslutet, jag har hållit det öppet och sagt att vi kan vänta och se.

Hur ser du på din tid i IFK Skövde så här långt?

– Jättefin förening, kul att jobba. Vi har gått igenom en ekonomisk kris och klarat kval. Jag gillar tuffa perioder, det är då man visar vad man går för, och vi har ett stort arbete framför oss nu.

Patrik Liljestrand kom till IFK Skövde inför säsongen 2015-16 och har hela tiden haft familjen i Ystad. Efter en framgångsrik målvaktskarriär har han nu varit tränare i 20 år och är inställd på att fortsätta med det även efter avslutad sejour i IFK Skövde.

IFK spelar igen nästa fredag borta mot Lugi.