SKÖVDE


Den sjunde mars försvann Loke från sitt hem i Ulvåker. Husse, Oliver, gör täta uppdateringar på Facebooksidan Hitta Loke och många hör av sig med tips om var hunden kan finnas.

LÄS MER: Oliver söker sin försvunna hund

Observationer ska ha gjorts i Tidaholm och där har Oliver ställt upp flera burar som han gillrat med doftande fläsk och märgben. Märgbenet sitter fast i buren med ett snöre som i sin tur sitter i en sprint till luckan. När Loke börjar att bita och dra i benet slår luckan igen.

– Vi har också haft hjälp av en specialtränad id-hund, Scooby. Det var en riktig räserhund. Den fick lukta på Lokes väska som han brukar ha på vandringar. Hunden drog i väg som en torped genom skogen i Tidaholm och gick inte på något annat. Det var riktigt häftigt att se.

Annons

Scooby hittade spår efter Loke men ingen Loke.

Idag har Oliver letat i Tibro med hjälp av Lokes syster Freja vars dofter förhoppningsvis skulle locka fram rymmaren.

– Letandet gav inte mycket. Vi såg mycket vilt, det var som ett zoo men då blir det också svårt att avskilja spår efter Loke.

Nu hoppas Oliver att två nyinköpta åtelkameror ska underlätta letandet. En ska monteras där man sökt i Tidaholm och en på motsvarande plats i Tibro. När Loke rör sig i kamerornas sökområde får husse ett MMS. Letandet fortsätter alltså med förhoppningen att alla insatser ska ge resultat så att husse och hans hund kan återförenas.