Larmet om olyckan inkom klockan 18.42 på onsdagskvällen, och gäller en lastbil vars släp har hamnat i diket på en avtagsväg till E20, i höjd med Myråsen.

Enligt räddningstjänsten är det en förbipasserande bil som ringde in olyckan, som har inträffat precis i en kurva vid busshållplatsen.

Lastbilens dragdel står kvar på vägen, men släpet ska ha hamnat på sidan. Och det är inte ett tomt släp – det innehåller 20 ton köttbullar, som kommer behöva lastas om innan de kan bärga lastbilen, uppger presstalesperson på räddningstjänstens samordningscentral.

Annons

Vid klockan 19.20 var vägen fortfarande framkomlig för mindre bilar som passerar med låg hastighet, men när lastnings- och bärgningsarbetet börjar kommer polisen troligtvis stänga av vägen och dirigera om trafiken.

Räddningstjänsten uppger att man räknar med att bärgningsarbetet kommer ta lång tid och att trafikläget kommer att påverkas.

Enligt Trafikverket räknar man med att vägen kommer vara avstängd till klockan 03.00 på torsdagens morgon.

Man varnar även för att det är väldigt halt på vägarna, och att bilister ska köra försiktigt.

UPPDATERING: I en tidigare version av den här texten stod det att olyckan inträffade på E20, då det var enligt uppgift från både polis och räddningstjänst. Det handlar dock om en avtagsväg i höjd med Myråsen.