Skövde HF har haft det tungt i Annliz Cup. På söndagsförmiddagen blev det förlust mot Fredrikstad med hela 8-28.

Fredrikstad hade kontroll på matchen redan från början och ledde stort redan efter tio minuter. Vid den tidpunkten hade Skövde-tränaren Rasmus Poulsen redan tagit två time-outs.

LÄS MER: Flygelholm skadad – missar premiären

I andra tog Norskorna över ännu mer. Skövde hade det tufft i anfallsspelet, tog skott i fel lägen och missade inspel, vilket gjorde att Fredrikstad kunde kontra in en hel del mål.

FAKTA: Skövde HF:s matcher i Annliz Cup.

VästeråsIrsta–Skövde HF 25-16.

Skövde HF-Roskilde 17-16.

Kungälv-Skövde HF 22-..

FAKTA: Skövde HF:s matcher i Annliz Cup.

VästeråsIrsta–Skövde HF 25-16.

Skövde HF-Roskilde 17-16.

Kungälv-Skövde HF 22-15.

Skövde-Fredrikstad 8-28.

Skövde-Vendsyssel 22-14.

Skövde HF:s lagkapten Julia Ehn var missnöjd med anfallsspelet matchen igenom.

– Det är där vi faller igenom. Vi gör för många tekniska fel och när vi väl kommer till skott så får vi inte in bollarna. Det finns en del att jobba på, såklart.

Testade 5-1

Mot Fredrikstad testade Skövde HF att spela 5-1-försvar då båda försvarstreorna Elizabeth Collado och Oliva Black saknades.

– Försvarsmässigt tycker jag att vi känns ganska stabila. Det var kul att testa ett nytt försvarsspel och det såg helt okej ut. 5-1 kan absolut vara ett alternativ för oss att spela, men vi kommer nog att utgå från 6-0.

Annons

"Bra genomkörare"

Skövde HF vann vunnit två matcher av fem i Annliz Cup. Laget avslutade helgen med att besegra Danska Vendsyssel med 22-14.

– För oss har turneringen handlat mycket om att se vad vi behöver öva på inför seriestarten. Det har varit bra genomkörare och vi kommer nog att behöva fokusera en del på anfallet. Det saknas fortfarande en del tajming i spelet och vi behöver spela ihop oss mer.

Julia Ehn, som med sina 25 år är äldst i laget, är utsedd till Skövde HF:s lagkapten den kommande säsongen.

– Det känns bra. Jag har spelat här i många år nu och det är kul att få det uppdraget. Jag trivs i den ledarrollen och kommer nog kunna bidra med en del rutin till de andra.

MISSA INTE: Så vill Poulsen utveckla unga Skövde HF: "Måste ha tålamod"