I början av oktober firade Ardala seriesegern i Varasexan efter en fin säsong.

Den nuvarande säsongen har inte börjat sämre. Efter fem omgångar har laget vunnit fyra matcher och leder serien division 5 mellersta.

Så här förklarar den spelade assisterande tränaren Viktor Berntsson succéstarten.

– Vi har många rutinerade spelare i laget som har spelat någon division högre upp. Samtidigt spelade vi riktigt bra under försäsongen och då hade vi som mål att vara topp 3. Och det har gått bra hittills. Vår offensiv är riktigt stark, säger lagets assisterande tränare Viktor Berntsson.

Annons

Ett succérecept är nyförvärven. Viktor bror Edvin Berntsson har värvats in från Götene. Peter Linde har anlänt från Hangelösa och Martin Nordqvist är ny från Skara.

Det är rutinerade värvningar. Berntsson menar att gemenskapen i laget lockar.

– Det är mycket kompisar och bekanta men har sprungit på under åren. Samtidigt har vi en fantastisk gemenskap i laget. Vi har lite fester och brukar alltid vara minst 20 som tränar. Då är sådana grejer som folk värdesätter.

Men trots succén i den nya serien är inte Berntsson överraskad.

– Vi är ju nykomlingar men att vi skulle vara med i toppen under våren hade vi förväntat oss.

Är målet ytterligare en serieseger?

– Nej, det går inte att måla ut så tidigt. Vi har sagt att vi ska vara topp 3 under våren. Om vi fortsätter att vara det får vi sätta upp en ny målbild.

Dock är Berntsson medveten om att det kan vända snabbt.

– Innan du har fått ut den där texten kan vi ha förlorat mot Annelund på fredag, haha. Sedan kan vi även drabbas av skador. Det kan gå snabbt.

LÄS MER: Från värmen på planen - till hetast på planen